Blat Picat
Ingredients:
- Mig quilo de blat.
- 250 grams de cigrons.
- 250 grams de col.
- 1 os de pernil.
- 1 peu de porc.
- 1 ceba.
- 1 tomàquet.
- 1 card.
- 2 naps.
- 1/2 dl d’oli.
- safrà
- Sal.
Preparació
- Els cigrons han d’estar en remull des de la nit anterior.
- Remullar el blat i escórrer bé després. Picar-ho, amb una mica de sal afegida, amb l’ajuda d’un morter fins que veiem que es deixa anar la capa exterior. Eliminar bufant les pells i rentar sota l’aigua de l’aixeta.
- Rentar bé el peu de porc, la col, el card, els naps i el tomàquet.
- Tallar en trossos el card i els naps. 5.Picar el tomàquet i la ceba prèviament pelada.
- Posar en un calder un litre d’aigua i coure-hi els cigrons ja escorreguts i el blat net.
- Sofregir la ceba en una paella a part. Quan vegem que es va daurant, afegir el tomàquet i seguir amb la cocció a foc mitjà.
- Quan aparegui escuma en el calder dels cigrons, afegir el sofregit de ceba i tomàquet, l’os de pernil, el peu de porc, el card, els naps i la col tallada. Provar de sal i agregar-una mica de safrà.
- Deixar a foc baix i remoure de tant en tant, si és possible amb una cullera de fusta perquè els cigrons no quedin durs.
- Ja els cigrons ja estiguin preparats, afegir-li un poc més d’aigua si cal, i deixar al foc fins que s’observi que el blats i va obrint. No ha de quedar ni sec ni caldós, sinó més aviat espès i pot estar al foc diverses hores.
- Servir ben calent.